GROEPEN

 Erik Sinnige Trio

Ik speel graag in de uitdagende bezetting van gitaar, contrabas en drums. De begeleiding is minimaal met alleen de bas als fundament, maar er is veel ruimte en vrijheid voor eigen interpretatie van harmonie en ritme.

Het trio heeft Robert Theunissen aan de contrabas en Hugo Pinksterboer op slagwerk en kan eventueel aangevuld worden met saxofonist of andere gastsolisten.

Hoffman Kwartet

Een uitstekend jazzkwartet met daarin naast mijn vaste muzikale partner slagwerker Kees van Lent, pianist Paul Hoffman en bassist John Erich.

Het repertoire bestaat uit een mix van swingende composities van onder andere de bekende jazzgitaristen Pat Martino en Philip Catherine en enkele meer melodieuze stukken.

Fat Wallet

Fat Wallet is een nieuw Haarlems swingtrio rond zanger/bassist Wouter Groenhart(Spaghetti Kwartet, Rubbermade, Cheerful Fruitflies en JzzzzzP), ritmegitarist en componist Tom Bak (Bender) en gitarist Erik Sinnige (Cheerful Fruitflies).

De echte jazzafficionado zal in de naam Fat Wallet meteen de gelijkenis met de naam van pianist/zanger Fats Waller herkennen; de legendarische tongue-in-cheek en up-to-no-good pianist-entertainer uit de jaren ’30 en ’40 met classic hits als “Aint Misbehaving” en “Honeysuckle Rose”.

Fat Wallet speelt zich het vuur uit de sloffen op twee gitaren en contrabas met lekkere rauwe en groggy vocalen

Heya! Trio

HEYA! trio is een modern jazztrio rondom gitarist Erik Sinnige met als tegenspelers Harm van Heusden aan de bas en Arendo Marijnus achter het slagwerk. Dit trio heeft zichzelf als voornaamste uitdaging gesteld: jazz leuk houden voor zichzelf EN het publiek! 

The Cheerful Fruitflies

De Cheerful Fruitflies spelen oude Jazz liedjes uit de tijd van de drooglegging van de Verenigde staten van Amerika. Dankzij jarenlange speel ervaring kost het de band weinig moeite om het publiek tot dansen en meezingen over te halen, bij onvergetelijke klassiekers als: What’s the use of getting sober, Bad Boy -en Eight, Nine & Ten.