GROEPEN

Erik Sinnige Trio

Ik speel graag in de uitdagende bezetting van gitaar, contrabas en drums. De begeleiding is minimaal met alleen de bas als fundament, maar er is veel ruimte en vrijheid voor eigen interpretatie van harmonie en ritme. De muziek van dit trio is een moderne jazz-opvatting van bekende standards en andere stukken zonder te vervallen in onprettige en geforceerde “art-muziek”.
Het transparante van de triobezetting geeft ruimte en de uitdaging is om niet alles “dicht” te spelen. Met dit trio lukt dat heel goed!

Het trio heeft Harm van Heusden aan de contrabas en Kees van Lent op slagwerk en kan eventueel aangevuld worden met saxofonist of andere gastsolisten.

Fat Wallet

Fat Wallet is een nieuw Haarlems swingtrio rond zanger/bassist Wouter Groenhart(Spaghetti Kwartet, Rubbermade, Cheerful Fruitflies en JzzzzzP), ritmegitarist en componist Tom Bak (Bender) en gitarist Erik Sinnige (Cheerful Fruitflies).

De echte jazzafficionado zal in de naam Fat Wallet meteen de gelijkenis met de naam van pianist/zanger Fats Waller herkennen; de legendarische tongue-in-cheek en up-to-no-good pianist-entertainer uit de jaren ’30 en ’40 met classic hits als “Aint Misbehaving” en “Honeysuckle Rose”.

Fat Wallet speelt zich het vuur uit de sloffen op twee gitaren en contrabas met lekkere rauwe en groggy vocalen. Check www.fatwallet.nl